Kjærestefotografering

Hvis det er noe som gjør meg ordentlig glad, så er det når jeg dokumenterer den genuine og vakre kjærligheten mellom mennesker.

Hva slags bilder har dere av bare dere to sammen? Er det mest mobilbilder og selfies? Har dere noen bilder som dere er ordentlig fornøyd med som fortjener en plass på veggen? Uansett om dere er nyforelsket eller har vært sammen i mange år finnes det alltid en god anledning for å sikre seg noen koselige bilder sammen. En kjærestefotografering foreviger dere her og nå i en tid dere aldri får tilbake. Det er en investering i fantastiske minner. Hva med å kombinere det med en romantisk middag før eller etterpå?

En slik fotografering er også noe jeg vil anbefale kommende brudepar før den store dagen. På den måten blir vi bedre kjent, og vi får en uhøytidelig generalprøve. Bildene fra en slik fotografering egner seg også ypperlig til for eksempel ‘save the date’-kort, invitasjoner, vielsesprogram og sosiale medier. De kan også brukes på en kreativ og dekorativ måte i selve bryllupet! Hva med å pynte bordene med bildene av dere?

Under har jeg samlet noen tips som dere kan ha i bakhodet når dere planlegger og gjennomfører en kjæreste- eller forlovelsesfotografering.

01 - VELG GJERNE ET STED SOM BETYR NOE

Jeg elsker å fotografere par på steder som betyr noe for dem. Om man allerede har gode assosiasjoner til stedet kan det gjøre at dere helt naturlig slapper bedre av, og får enda større glede av bildene i etterkant. Lokasjon kan for eksempel være i fjellet, i parken, ved sjøen, på favorittkaféen, eller bare hjemme hos dere! Hva med å gjenskape en av deres favorittdater? Det viktigste er at stedet føles som "dere", og uansett hvor det måtte være: der vil jeg gjerne fotografere!

02 - KOM SOM DERE SELV

Dere velger om dere vil ha en avslappet stil eller pynte dere. Kom som dere selv! Velg klær dere føler dere komfortable og selvsikre i. Fargemessig vil jeg anbefale rolige farger som går sammen på en behagelig måte. Unngå sterke mønstre, logoer og tekst. Har dere et favorittbilde fra tidligere som dere vil prøve å gjenskape? Om dere vil kan dere ta med teppe, termos, kopper, kjæledyr eller hva det måtte være. Men husk: "less is more" :)

03 - FOKUSER PÅ HVERANDRE

Under store deler av fotograferingen vil jeg sørge for at dere er fokusert på hverandre. I motsetning til folk flest, blir jeg glad når dere ignorerer meg! Det skal handle om dere, og bildene blir mer autentiske når vi kan fange naturlige øyeblikk fremfor for mye oppstilte positurer og stive smil. Ofte blir de bildene jeg tar innimellom ulike poseringer og instruksjoner de beste og de som er fylt med ekte følelser!

04 - HVA MED Å TA DEL I EN AKTIVITET?

Hva gjør dere vanligvis sammen? Jeg fotograferer gjerne mens dere gjør noe dere liker å gjøre sammen! Det kan bli enda enklere å glemme kameraet om dere er fokusert på en aktivitet, som for eksempel matlaging, kafébesøk, tur med hunden eller lignende. Og gjør dere noe dere liker mens jeg fotograferer vil naturlige og fine øyeblikk komme på løpende bånd!

05 - AKSEPTER AT DET KAN FØLES LITT FLAUT!

Det er kanskje ingen vei utenom – å bli fotografert kan føles litt flaut og ukomfortabelt. En helt naturlig følelse. Mitt beste råd er rett og slett å akseptere at det er litt flaut, så kan jeg love at dere raskt vil senke skuldrene. Jeg skal sørge for at vi får det beste ut av det. Vi skal fange og forevige GODE minner!

06 - GOD TIMING

Jeg vil anbefale å ta bildene ettermiddag/kveld når sola står lavere på himmelen og lyset faller finere. Den gylne timen før solnedgang er spesielt vakker, og da kan vi avslutte med noen bilder i solnedgangen. Men man trenger ikke føle seg låst til disse tidene. Og blir det dårlig vær kan vi enten utsette eller tilpasse oss. Bilder i regn med støvler og paraplyer kan forøvrig bli minst like fine som i strålende vær, og kanskje enda mer lekne og interessante! Noen drypp gjør overhodet ingenting, men om det skulle bli mye regn kan vi bruke paraplyer eller finne ly ved hjelp av trær og bygninger. Ikke bry dere om regnet eller vinden i håret. De beste og mest naturlige bildene får vi om vi tar ting som det kommer!

Mitt mål er å holde fotograferingen så naturlig og enkel som mulig – det blir det best bilder av! Nå vet dere kanskje litt mer om hvordan en kjærestefotografering kan foregå, og hva dere kan forvente? Møt opp med senkede skuldre, klare til å forevige kjærligheten mellom dere!